Ball lab

Ikke bare en golfbold

Som golfspiller bør du betragte golfbolden som dit vigtigste våben. Hvorfor? Fordi det er det eneste udstyr, du bruger hver gang.

Golfbolde er meget forskellige. Nogle spinner meget andre lidt – nogle er hårde, andre super bløde… Den perfekte golfbold er ikke en eksakt videnskab. Ikke desto mindre er der nogle grundregler, der afgør om bolden er af høj kvalitet. Når det er sagt, så er det i sidste ende DIT golfspil og personlige præference, der afgør, hvilken golfbold du skal vælge.

Hvilken golfbold skal jeg vælge?

Millionspørgsmålet. Hvilken golfbold skal jeg vælge? Vi har fået spørgsmålet utallige gange, og vi ville lyve, hvis vi bare sagde “vælg en Pinetree”. Vi anbefaler altid golfspillere til at lave deres egen bold-fitting. Det lyder måske kompliceret, men det er faktisk meget enkelt. De fleste golfbolde har stort set samme længde fra tee. Forskellen findes i høj grad fra ca. 100 meter og ind. Sammenlign boldene ved at slå fra 100 meter, 80 meter, 40 meter samt chip og putte. Vælg den bold du foretrækker ift. følelese, spin, launch og kontrol. Til sidst tilpasser du din driver så den matcher de krav du måtte have.

Skal jeg købe søbolde?

Søbolde er et populært valg blandt mange. Og det forstår vi tildels. For det er de færeste, der er villige til at betale den fulde pris for premium mærker som Titleist, Srixon og Callaway. Ikke desto mindre kommer besparelsen med en pris. For bag den polerede overflade gemmer sig en anden virkelighed.

Forskellen I kvalitet er enorm. Husk på at søbolde er efterbehandlede bolde – indsamlet forskellige steder på forskellige tidspunkter. Det ekstra lag maling der tilføjes under lakeringsprocessen ændre geometrien af boldens fordybninger. Resultatet er større og mindre fordybninger, hvilket betyder, at bolden aldrig vil flyve som oprindeligt tiltænkt.

Test viser, at boldens kompression (hårdhed), vægt og størrelse påvirkes. En søbold er hårdere, vejer mere, og større i diameter.

Men påvirker det mit golfspil? Det kan siges meget simpelt. “Ja det gør!”. Uanset svinghastighed, så flyver bolden kortere og har inkonsistent spin. Både for driver og jern. Selvom det kan lyde hårdt. Så vores holdning klar. Du vinder intet med søbolde. Spil hellere en billigere bold, end en søbold af de dyre mærker. Har du lyst til at vide mere om søbolde. Så læs MYGOLFSPYS test her.

svinghastighed er sekundært

Mange golfmærker anvender “swing speed” som buzzwords til at markedsføre deres golfbolde. Vi hos Pinetree mener aldrig, at en spiller udelukkende bør vælge golfbold baseret på svinghastighed. Ret I stedet dit fokus mod, hvordan bolden flyver fra 100 meter og ind.

Den gennemsnitlige golfspiller vil maksimalt bruge driveren 14 gange mens jernene anvendes ca. 70 gange på en runde. Golfbolden er altså mere i spil i områder, hvor svinghastighed er sekundært, mens spin og kontrol er afgørende. Premium golfbolde med urethane cover er designet til at give dig den ultimative performance på dine jern samt korte spil.

 2-lags, 3-lags, eller 4-lags?

3-lags- og 4-lags urethane golfbolde henvender sig typisk til den mere erfarende golfspiller, der er villig til at bruge lidt flere penge på den totale tee-til-green performance. Ved at tilføje ét eller flere ekstra lag er det muligt at holde driver spinnen nede, mens ydrelagene + urethane coveret sikrer øget spin til det korte spil omkring green.

Har du problemer med hook og slices, eller at få bolden op at flyve, så kan du med fordel spille en 2-lags surlyn golfbold. En 2-lags bold er typisk lidt blødere. En karakteristika som mange foretrækker. En 2-lags golfbold flyver stort set ligeså langt som en 3- og 4-lags. I det korte spil spinner en 2-lags golfbold mindre end de dyrere tour golfbolde. For den mere erfarende golfspiller, er dette en ulempe, da kontrol og performance på den måde forringes.

NOTHING BEATS A PINETREE

TQX

4-lags urethane golfbold

(39 kundeanmeldelser)

fra: 240 kr.

TQS

3-lags urethane golfbold

(42 kundeanmeldelser)

fra: 240 kr.

TQD

2-lags surlyn golfbold

(36 kundeanmeldelser)

fra: 140 kr.

    KURV
    Din kurv er tomGå tilbage til shop
      Calculate Shipping